A szombat éjféli akcióban a kerületi rendőrök a társszervekkel együtt ellenőriztek egy V. kerületi, Váci utcai pubban. Tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak - olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozás  során több esetre is fény derült: januárban például egy koreai férfinak állított ki 623 ezer forintos számlát a pincér, majd miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse a "fogyasztás" összegét. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Az elmúlt másfél évben, ugyanezen a helyen, hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget.

Az elfogás után a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.