Megkapta a győri Audi Hungaria Zrt. tárgyalódelegációjától a béremelésre tett ajánlatot az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ). A dokumentum keddi átadása előrelépés a 2023 áprilisától életbe lépő bérmegállapodásról szóló tárgyalásokon, mivel eddig csak a szakszervezet béremelési követeléseiről folytak az egyeztetések.

Jóval az infláció alatt emelné az alapbért az Audi

A vállalat a nemzetközi és a hazai autóipar jelenlegi helyzetére, valamint a rendkívül dinamikusan változó gazdasági környezetre tekintettel ezúttal egy éves bérmegállapodást javasol.

Az Audi közleményében kiemelte: A munkáltató számára fontos az infláció hatásainak követése a javadalmazásban. A gazdaságot jelenleg rendkívül változékony tényezők befolyásolják, kiemelten az orosz-ukrán háború miatt.

Emlékeztettek: a Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint az infláció az év során lassul, ugyanakkor az Audi az MNB aktuális, 15 százalékos éves előrejelzéssel számol. Erre a rendkívüli és nehezen tervezhető helyzetre alapozva a munkáltató a 2023-as évi inflációt az eddig megszokottól eltérő módon, két elemmel kívánja figyelembe venni:

  1. Egységes 5 százalékos alapbéremelés 2023. április 1-től.
  2. 10 százalékos külön kifizetés 13 hónapra a 2023. április 1. – 2024. március 31-i időszak között. Ennek kifizetési alapja a 2023. március 31-i alapbér és mozgóbér összege. A külön kifizetés havonta egyenlő részletekben történik, a 13. rész a 13. havi fizetéssel egyidejűleg.

Az Audi ajánlatának egyéb elemei:

  • Amennyiben a KSH által közzétett idei éves infláció magasabb lesz az előre jelzett 15 százaléknál, akkor az eltérést a vállalat 2024. április 1-i hatállyal egy összegben kompenzálja a 2023. március 31-i alapbér és mozgóbér összegét alapul véve.
  • A választható béren kívüli juttatás keretösszegét 15 százalékkal emelné a munkáltató, 460 ezer forintra.
  • A jubileumi bónuszt a vállalat értékes juttatási elemnek tartja, amivel elismeri munkatársaink hűségét és elkötelezettségét az Audi Hungaria iránt. Ezért a harminc, valamint a negyvenéves munkaviszonyra vonatkozó jubileumi bónuszra a munkáltató egy havi alap- és mozgóbért, valamint egy nap fizetett távollétet ajánl az adott jubileum évében.
  • A lojalitás bónusz összegét a munkáltató kiegészítve a harmincadik évig változatlan formában meghagyja.
  • A munkáltató és a munkavállalói oldal a pótszabadságok feletti rendelkezés és a teamgyűlések kérdéskörére vonatkozóan folytatja az egyeztetéseket.

Idén az áraknál jobban emelt a béreken az Audi

A vállalat képviselői az ajánlat átadásakor kiemelték: az érvényben lévő bérmegállapodás utolsó évében

az Audi Hungaria munkavállalóinak alapbére az éves 14,5 százalékos infláció mellett átlagosan 25,5 százalékkal nőtt.

Ezt a munkáltató a szakszervezettel történt együttműködés jelentős közös eredményeként értékeli. A munkaadó célja, hogy a jelenleg zajló bértárgyalások eredményeként egy, a munkatársaink számára vonzó javadalmazást és a vállalat számára jövőképességet garantáló megállapodást érjen el – tette hozzá az Audi.

A szakszervezet jóval magasabb követeléssel él

A munkavállalók mintegy háromnegyedét képviselő AHFSZ már február első napjaiban átadta bérkövetelését a munkáltatónak. Ebben a vállalat ajánlatánál jelentősebb emelést fogalmaznak meg:

  • az alapbér 23 százalékos emelését;
  • a választható béren kívüli juttatás mértékének 600 ezer forintra emelését;
  • egyszeri kifizetést a 2023. júliusi bérrel augusztusban, 300 ezer forint összegben;
  • az infláció alapján a bérek nyári felülvizsgálatát, szükség esetén kompenzációt.

Noha a munkáltató kiemelte az ajánlatában az alapbér reálértéklének több mint 10 százalékos növekedését, az AHFSZ korábban azt közölte, a cégvezetés is elismerte, hogy évek óta csökken a dolgozók fizetésének értéke.

Az AHFSZ egyelőre nem kommentálta a munkáltatói ajánlatot. A bértárgyalás következő fordulójának időpontja a tárgyalófelek közös megállapodása alapján 2023. február 21.

Így emeli a fizetéseket a Rába

Lezárult a bértárgyalás a Rába Járműipari Holding Nyrt. valamennyi vállalata és a szakszervezetek között, amelynek eredményeként a korábbi évekhez képest másfélszeres mértékű, 15 százalékos átlagos alapbérfejlesztést hajtanak végre a csoportnál idén január 1-től visszamenőleg - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat kedden az MTI-vel. A felek megállapodtak abban, hogy
  • a jövőben nagyobb szerepet kap a teljesítményarányos bérezés,
  • a vállalat jelentős hangsúlyt fektet további ösztönzőrendszerek kidolgozására, a meglévők átalakítására,
  • változatlanul megmarad az önkéntes nyugdíjpénztár munkáltatói hozzájárulás,
  • átalakul a mozgóbér kifizetési rendszer, amely a személyi teljesítményt veszi figyelembe, 
  • és a vállalat a munkavállalói rezsitámogatást is megtartja.