„A külső tényezők, mint a pandémia következményei, vagy az energia- és nyersanyag ellátási nehézségek eddig soha nem látott kihívások elé állították az Audit. A termelés magas volumene viszont egyértelműen bizonyítja, hogy a nehéz keretfeltételek ellenére is nagyszerű teljesítményre vagyunk képesek, köszönhetően munkatársaink rugalmasságának, kiváló szakértelmének és sokéves tapasztalatának″ – hangsúlyozta Alfons Dintner, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke.

Idén a vállalat Next Level stratégiája mentén haladva újabb mérföldköveket ér el a digitalizáció, az elektromobilitás és a fenntarthatóság terén, emellett tovább fejleszti üzleti modelljét, főként a Shared Competence Center (SCC) területén.

Győrben 2022-ben összesen 171 134 Audi modell gördült le a gyártósorról, amellyel rekordteljesítményt ért el az Audi Hungaria.

Az Audi Q3 volt a legmagasabb darabszámban gyártott modell, amelyből 98 665 darab készült. Emellett 1 677 545 motor Győrbben készült, s a világ minden tájára szállítottak ezekből.