A magyar Aldi és osztrák megfelelője, a Hofer árait hasonlította össze a kecskeméti KecsUP portál. A gyors számvetés 400 forintos euróárfolyamon történt, és meglepő eredményeket is hozott.

A bécsi Milka csoki például duplaannyi, mint a budapesti, a paprika és a tej is kétszer többe kerül. A paradicsomnál is közel másfélszeres a különbség, de a sütőpor, a vaníliáscukor vagy a ketchup esetében már minimálisan kisebb csak a magyarországi ár.

A dobozos sör is mindössze 40 forinttal kerül többe Bécsben, mint Budapesten,

az üveges sör pedig Ausztriában olcsóbb.

Egy üveg száraz gint is hasonló áron lehet kapni a két üzletben.

Ausztriában minimálisan olcsóbban lehet megvenni a mogyorós csokoládét, a kávékapszulát, a kutyaeledelt és a banánt, a citrom esetében pedig már lényeges a különbség. A kinti Hoferben 95 cent egy kiló, az itthoni üzletben pedig 599 forint, azaz másfél euró.

A Pringles chipset is megéri inkább a határ túloldalán venni: nem csak olcsóbb (itthon 1099 forint, kint 2 euró), hanem a doboz is nagyobb. Az ausztriai változat 200 grammos, szemben a magyarországi 165 grammos kiszereléssel.

A nagybevásárlás összesen 500 forinttal volt drágább a kecskeméti lap összesítése szerint, a magyar és az osztrák bérek között azonban ennél jóval nagyobb arányú a különbség.

A magyar kormány ráadásul éppen kiterjeszti a népegészségügyi termékadót, ezentúl minden hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszerre kivetik, például a müzlikre, gabonapelyhekre - sőt most már az édesítőszerrel készült termékekre is.