Idén áprilistól júniusig 201 ezer használt autót írtak át, ami 20 ezerrel magasabb a valaha mért legnagyobb értéknél.

Az év első felévben összesen 374 ezer volt használtautó-piac forgalma, ami 14 százalékkal szárnyalta túl az előző év hasonló időszakának szintjét - dolgozta fel a DataHouse adatait a Jóautók.hu.

A hazai személygépkocsi-állomány mindkét utánpótlási forrása: az új autók, valamint az import használt autók piaca is további komoly növekedésen van túl. Az újautó-eladások száma az első félévben 71 ezer volt, a behozott használt autóké 79 ezer. Előbbi 29, utóbbi 8 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Bár ez az együttesen 150 ezer személyautó közvetlenül nem a belföldi adásvételek számát növeli, az általuk lecserélt járművek gyorsan megjelennek az eladásra kínált járművek között. (Az EU szigorúbban lépne fel az óratekeréssel szemben.)

A jelenlegi folyamatok alapján a használtautó-piacon 2018-ban jócskán megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord - véli a Jóautók.hu.

A belföldi használtautó-piacon az első félévben is toronymagasan az Opel vezeti az adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésével. Jelenleg is fej-fej mellett a Suzuki és a Volkswagen 9,9 és 9,8 százalékos részesedéssel. A Ford a negyedik helyen áll 8,3 százalékkal, a Renault 6,3 százaléka az ötödik helyre volt elegendő.

A kép forrása: Shutterstock.