Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy friss hazai kutatás eredménye szerint a Simple alkalmazás használóinak majdnem fele több személygépjárművel is rendelkezik és kétharmaduk 10 000 kilométernél többet autózik egy évben. 

Az OTP Mobil felmérés alapján a Simple felhasználók 68 százaléka 10 000 kilométernél többet utazik autóval, míg 11,5 százalékuk 30 ezer kilométernél is többet éves szinten. 80 százalékuk ehhez saját gépjárműveit veszi igénybe. A válaszadók csaknem fele nyilatkozott úgy, hogy több gépjárművel is rendelkezik. Sokan, a kitöltők 51 százaléka a helyzettől függően választ az autós és a közösségi közlekedés között.

A Simple felhasználók 75 százaléka benzin meghajtású gépkocsival közlekedik,

54 százalékukat nem befolyásolja az üzemanyagok árának változása abban, hogy autóba üljenek és jelentős részük egyáltalán nem tervez változtatni autózási szokásain 2023-ban.

A Simple felmérésének adataiból is látszik, hogy sokan az árak változása ellenére is az autós közlekedést választják, vannak viszont, akik emiatt inkább más alternatíva után néznek. Ha nem szívesen mondanánk le autónk kényelméről, de szeretnénk spórolni, akkor íme 3 tipp a fogyasztás csökkentésére: 

  • Érdemes megfontolni az autópálya használatát, hiszen egyenletes sebességgel haladva sokat megspórolhatunk. 
  • Amikor autópályán vezetünk, hasznos lehet a tempomat is, ami segíthet a járművezetőnek abban, hogy fenntartson egy állandó sebességet.
  • A sebességkorlátozás betartása, az óvatos és fokozatos gyorsítás és fékezés, valamint az útviszonyok ismerete 15-30 százalékkal javíthatja a jármű üzemanyag-takarékosságát autópályán, illetve 10-40 százalékkal araszoló forgalomban.