Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A trükk lényege, hogy egy hétköznapinak tűnő Audi agresszíven tolni kezdi az előtte közlekedő autót, jellemzően többsávos út belső sávjában - olvasható az Indexen.

A sofőr jellemzően ilyenkor két dolgot tehet: vagy egyből kimegy a külső sávba, ami jellemzően nem egyszerű vagy ad egy kis gázt, hogy befejezze az előzést és ott menjen vissza. Ezzel az a probléma, hogy az érintett szakaszokon gyakran váltják egymást a 110-es és 70-es táblák, így viszonylag könnyű átlépni a megengedett sebességhatárt.

Persze megoldás lehet az is, hogy figyelmen kívül hagyja a sofőr a hátulról érkezőt, féktávon belül erősködő autót, ám ez, lássuk be kevésbé életszerű. (Rendkívüli rendőrségi bejelentés - minden autós érintett!)

Az Index megkereste a rendőrséget is, hogy igaz-e, hogy így vadásznak az alkalmi gyorshajtókra. A hatóság válaszát változtatás nélkül közöljük: "A rendőrség nem "tol agresszívan" senkit, nem hajszolja jogsértés elkövetésébe és veszélyes szituációkba a járművezetőket. A rendőrség közúti ellenőrzéseinek célja a többi közlekedőre veszélyt jelentő jogsértések elkövetőinek kiszűrése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése. Ennek egyik eszköze a menet közben elkövetett jogsértések dokumentálása, akár rendőri jelleget nélkülöző gépjárművekből is."

Az ügy kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a rendőrség a szabálytalanul előző kamionokat bünteti az autópályán. Erről itt és itt írtunk bővebben.

Nyitókép forrása: Napi