Napjaink egyik legégetőbb problémája a munkanélküliség, mely leginkább a fiatal generációt sújtja. Az Adecco csoport 2013. április 30-án a világ minden részén utcára vonul egy nemes cél felkarolásának érdekében. Az Adecco a munkanélküli fiataloknak, pályakezdőknek kíván segítő kezet nyújtani elhelyezkedésükhöz, valamint támogatni kívánja őket a pályájuk elején felmerülő nehézségek áthidalásában. Ezen a napon az Adecco dolgozói több mint 50 országban pályaorientációs és ingyenes képzési workshopokat kínálnak; tanácsokkal, hasznos karrier és interjú tippekkel látják el az álláskeresőket annak érdekében, hogy támogatást nyújtsanak a fiataloknak a munka világába történő integrációjuk elősegítésében.

A fiatalok munkanélküliségi adatai is jól tükrözik a munkahelyek hiányának kritikus helyzetét Európa-szerte, az USA-ban és Ázsia egyes részein. Az Európára vonatkozó legfrissebb adatok rendkívül magasak, 23,5% körüli a fiatal munkanélküliek aránya,- ez az érték Spanyolországban és Görögországban a legmagasabb: 55,7% és 58,4%. Európában a 25 éven aluliak közül 5,6 millió fő munkanélküli. A Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) becslései szerint világszerte több mint 75 millió fiatal keres munkát. Továbbá az Adecco legfrissebb kutatásai azt mutatják, hogy a fiatal munkanélküliek 54%-a sokkal több támogatást és segítséget igényelne az álláskeresés kapcsán.

Az Adecco-csoport CEO-ja, Patrick de Maeseneire elmondta: A világ vezető HR-szolgáltatójaként úgy véljük, hogy a fiatalok munkanélküliségének jelenlegi helyzete mind gazdaságilag, mind erkölcsileg elfogadhatatlan. Ez a kritikus helyzet egy egész generáció álmait és reményeit veszélyezteti. Az Adecco Way to Work programon keresztül biztosítani kívánjuk a fiatal álláskeresők számára a minél könnyebben elérhető szakértő támogatást, valamint ez által bepillantást szeretnénk nyújtani a munka világának követelményrendszerébe. Az Adecco Way to Work programunk egy nagyszerű lehetőség arra, hogy felkaroljuk a fiatal álláskeresőket. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk felfedezni a bennük rejlő tehetséget. Nem kockáztathatjuk meg, hogy egy teljes generáció elvesszen - fogalmazott Patrick de Maeseneire

2013. április 30-án, kedden, az Adecco dolgozói több mint 50 országban utcákra vonulnak, meglátogatnak egyes oktatási intézményeket, egyetemeket, ahol pályaválasztási tanácsadást, valamint ingyenes képzéseket tartanak, hogy segítsék a fiatalokat az elhelyezkedésben. Ez a kezdeményezés az egész világon megvalósul. Franciaországban az Adecco dolgozói 33 városban vonulnak az utcákra. Spanyolországban és Görögországban több mint 150 nyilvános helyszínen, Olaszországban pedig több mint 50 helyszínen lesznek jelen az Adecco munkavállalói. Németországban az említett akció 40 helyszínen kerül megrendezésre, Észak-Amerikában pedig a fő eseményre Detroitban és Los Angelesben kerül sor. Ausztráliában az Adecco 50 helyszínen szólítja meg a fiatalokat és több tucat eseményt terveznek Ázsiában és Latin-Amerikában is. Mexikó, Argentína, Kolumbia, továbbá Szingapúr, Dél-Korea és Thaiföld utcáit és iskoláit is meglátogatják az Adecco dolgozói.

Magyarországon, Budapesten mindez 3 helyszínen valósul meg előadások és mini állásbörze keretein belül.