Az ÁSZ 11-én hozta nyilvánosságra az LMP 2015-2016-os gazdálkodása törvényességéről készült jelentést. Az ellenőrzés megállapításai alapján az ÁSZ tíz javaslatot fogalmazott meg a párt elnökének.

Törvényi előírás szerint az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelezően intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján. Az LMP határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére, az ugyanakkor nem volt teljesen megfelelő, ezért az ÁSZ pontosítást, kiegészítést kért. A párt ismételten megküldött, kiegészített intézkedési tervéről az ÁSZ megállapította, hogy az abban meghatározott feladatok már alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, így elfogadta azt - adta hírül az ÁSZ.

A hivatal az elmúlt napokban bejelentette, hogy elfogadta a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért Párt intézkedési tervét is, az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét pedig már áprilisban megfelelőnek találta az ÁSZ. A Jobbik Magyarországért Mozgalom intézkedési terve azonban továbbra sem megfelelő, így az ÁSZ azt nem fogadta el, és megkezdte a párt költségvetési támogatása felfüggesztésének előkészítését.

Kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu