Magyarországon a jegybank délután 2-kor hozza nyilvánosságra kamatdöntő ülésének eredményét. Elemzők 15 bázispontos kamatvágással számolnak.

Emellett megtartja szokásos állampapíraukcióját az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amelyen 40 milliárd forint értékban dob piacra három hónapos diszkontkincstárjegyeket.

Ezeken kívül csak az USA-ból számíthatunk fontosabb makroadatokra. Délután fél háromkor jelenik meg a márciusi tartós fogyasztási cikkek megrendelési állományára vonatkozó legfrissebb, márciusi adat, amelyre hó/hó alapon az előző havi 3 százalékos visszaesést követően most 1,9 százalékos emelkedéssel számolnak elemzők.

Délután három órakor jelenik meg a Case-Shiller lakóingatlan árindex februári adata, amely az előző hónapban 5,4 százalékos emelkedést mutatott éves alapon.

Délután háromnegyed 4-kor közli a Markit az előzetes áprilisi szolgáltatóipari beszerzési menedzserindexet, amelyre a piac azt várja, hogy az előző havi 51,3 pont után 52 pontra emelkedjen a mutató. Ugyan ebben az időpontban közlik az összetett PMI-mutatót is, amelyik 51,3 pontnál állt az előző hónapban.

Délután 4 órakor az áprilisi fogyasztói bizalmi index áprilisi adatai is megjelennek, elemzők szerint a mutató az előző havi 96,2 pontról 96 pontra mérséklődik.