Az átadott dokumentumok elsősorban azokat a számításokat tartalmazzák, amelyek a 2013-as költségvetés főszámainak elfogadása után a munkahelyvédelmi akcióterv bevételi ellentételezését támasztják alá. Az MTI információi szerint csütörtökön Kovács Árpád, a KT elnöke konzultált Naszvadi Györggyel, az NGM költségvetésért felelős államtitkárával és Banai Péter Benő helyettes államtitkárral.

A KT korábban további információk átadására és hatástanulmányok elkészítésére kérte fel a nemzetgazdasági minisztert. Megjegyezték, hogy a tranzakciós adó átalakítása, a kisvállalati adó és a tételes vállalati adózás bevezetése, valamint a munkáltatói járulékterheket érintő változások következtében alapjaiban változik a vállalatokat terhelő adók rendszere. A változások érdemi viselkedési hatást válthatnak ki, így a 2013. évi hiányra gyakorolt hatásuk csak részletes hatástanulmányok alapján ítélhető meg.

Az NGM által megküldött dokumentumok tanulmányozása után a Költségvetési Tanács várhatóan szeptember elején alakítja ki véleményét - tudta meg az MTI.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden azt közölte, hogy az előzetesen jelzett, augusztus 20-i határidőre elkészítette a 2013. évi költségvetés kapcsán a KT által kért háttérinformációkat, de a dokumentumokról a minisztérium és a tanács között ezen a héten még felsővezetői egyeztetésre volt szükség.