A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának keddi londoni bejelentése szerint a megerősítés Budapest hosszú és rövid futamidejű deviza- és forintadósságának "BBB mínusz", illetve "A-3" szintű osztályzataira vonatkozik, változatlan negatív kilátással.

Az S&P budapesti besorolásai megegyeznek a cég által Magyarországra érvényben tartott, szintén negatív kilátású szuverén adósosztályzatokkal. A "BBB mínusz" hosszú távú devizaadós-besorolás a befektetési ajánlású kategória alsó széle.

A Standard & Poor's Budapest osztályzatának megerősítéshez fűzött elemzésében azt írta, hogy Budapest besorolásai tükrözik a fővárosnak az országos átlagnál jóval erőteljesebb gazdasági profilját, a kedvező likviditási profilt, ezen belül az éves adósságszolgálati kötelezettségeket messze meghaladó szabad készpénzállományt, a város folyamatosan szilárd pénzügyi teljesítményét, valamint az új városvezetés elkötelezettségét aziránt, hogy a nominális adósságállomány 2014-ben ne haladja meg a 2010 végén mért szintet.