Nagy Imre vezérigazgató tájékoztatása szerint ezzel az Allianz Hungáriát követően ők szerezték a második legtöbb ügyfelet, részarányuk 3 százalékosra tehető. A szerződésekből mintegy 50 ezer magánszemély által kötött szerződés, a többi vállalati flotta szerződés, amelyen belül a haszongépjárművek-aránya 70-80 százalékos.

A vezérigazgató reményei szerint az év közi kötésekkel csak növekedni fog az állomány, így a 920 millió forintos alaptőkével induló társaság összességében 4 milliárd forint körüli díjelőírásra tehet szert a kötelező biztosításból. Az egyéb üzletágakból további 1 milliárd forintnyi díjbevételt vár a Wabard.

A cég jelenleg CMR-, kezességi biztosítást és flotta casco-t kínál, de februárban elindul a lakosság számára is a casco-szolgáltatásuk, amely kapcsán terveznek egy egyszerűsített, előzetes szemle nélkül, csupán az internet segítségével megköthető konstrukciót is kidolgozni.

A károldalon a társaságnál a tervezetthez képest időarányosan kevesebb bejelentést folyt be, jelenleg 200 feletti kárral találkoztak. A cég az Autotal és az Interexpert kárszakértői céggel kötött szerződést a szemlék bonyolítására, s a lehetőségekhez képest gyorsan igyekszik kiadni a fedezetigazolásokat. A PSZÁF előírásainak megfelelően a Wabard a függő károkra (IBRD) a piaci előírást kétszeresen meghaladó tartalékot képez, s a bejelentéskori induló kártartalék is magasabb, mint a hazai átlagkár mértéke – mondta el a vezérigazgató, aki év végére nullszaldó körüli eredménnyel tervez.