Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NGM-nek az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága számára készített tájékoztatója szerint a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását segítő pályázatban 372 pályázó kapott vissza nem térítendő támogatást az ötmilliárd forintos keretösszegből.

A támogatásokkal a tárca tájékoztatója szerint egyúttal több mint 5800 munkahely megőrzéséhez járultak hozzá, mivel a szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettség a pályázat benyújtása előtti időszak létszámára is vonatkozik.

A pályázaton beruházásaikkal a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt. A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési munkák, valamint új gépek, berendezések, eszközök technológiák beszerzési költségei számolhatók el.

316 vállalkozás, a nyertesek csaknem 85 százaléka 20 millió forint alatti támogatási összeget nyert el. 20-49,9 millió forint közötti támogatási összegben 42 pályázó, 50 és 100 millió forint közötti támogatásban pedig tíz vállalkozás részesült.