A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ugyanis csütörtökön visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét

Nagyon sok olyan gyakorlati kérdés felmerült, amelyet azonnal tisztázni kell - mondta Pankucsi. Véleménye szerint  kialakult helyzetre találni kell egy gyors, határozott és minden érdekelt érdekeit figyelembe vevő megoldást. A munkacsoport már a jövő hét elején összeülhet.

Péntek reggel a két gép bevonása kapcsán az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közleményt adott ki, amelyben felhívta a figyelmet, hogy az MKEH döntése előreláthatóan 15 nap múlva emelkedik jogerőre

A jelenleg hatályos előírások szerint online pénztárgép rendelést kizárólag a NAV honlapján keresztül lehet leadni, amit az adóhatóság továbbít a forgalmazónak. Ezt követően köthető meg a szállítási szerződés. Az OKSZ szerint a megrendelés leadása előtt célszerű tájékozódni és minél több előzetes ajánlatot beszerezni a pénztárgép forgalmazóktól, ügyelve különösen a szállítási határidőre, a támogatás érdekében. Az ajánlatkérést célszerű írásban megtenni, az ajánlatokat pedig ugyancsak írásban kérni.

A pénztárgépenkénti 50 ezer forint támogatás lehetősége önmagában az engedélyek visszavonása miatt a jogosultak számára nem vész el. A támogatás igénybevételének feltétele ugyanakkor a január 31-i, továbbá a február 28-i üzembe helyezés (utóbbi hosszabb határidő a 2013. szeptember 30-ig leadott megrendelésekre vonatkozik).