A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Leszögezte: a Bajnai-kormány célja az volt, hogy utóda minél előbb zökkenőmentesen át tudja venni az ország irányítását, és hogy a minisztériumok, illetve háttérintézményeik a lehető legszélesebb körű információkat rögzítsék tevékenységükről.

A gazdasági válságban még fontosabb, hogy a kormányváltás gyors legyen, az új kabinetnek sok gazdasági, válságkezelő intézkedést kell meghoznia; az ország érdeke, hogy a következő kabinet minél hamarabb át tudja venni a kormányt.

A tárcák és intézményeik azonos struktúrában, szerkezetben készítették el az átadás-átvételi jegyzőkönyveket, amelyek egyebek mellett tartalmazzák a minisztériumok szakmai feladatait, a folyamatban lévő ügyeket határidőkkel, felelősökkel.

Ezek mellett megtalálhatók a jogszabály-előkészítési feladatok, az uniós társfinanszírozási projektek teljes helyzetképe, az összes személyzeti feladatat, az állománytáblák, és április 30-i fordulóval zárva a tárcák, intézmények költségvetési helyzete - szögezte le.

A kormányszóvivő úgy vélekedett, szinte valamennyi a Fidesz által kért információ szerepel a dokumentumokban; a kért vagyon-eszköz leltár 2009. december 31-i állapotot tükröz.

Közölte: a minisztériumok belső ellenőrzési terveit is rögzítették, ahogy azt is, hogy mik a háttérintézmények, gazdasági társaságok pontos költségvetési bevételei, kiadásaik, elfogadott üzleti tervei.

A kormányszóvivő a GDP-adatokról azt mondta: dinamikus növekedésnek indult a magyar gazdaság. Az államháztartási hiánnyal kapcsolatban pedig megismételte, hogy a 3,8 százalékos hiánycél tartható, ha ebben a következő kormány is elkötelezett.