Este 7 órakor megérkezett Bajnai Gordon az Együtt-PM eredményváró rendezvényére a Madách térre. A pártszövetség vezetője sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, csalódottsággal vette tudomásul, hogy nem mentek el annyian szavazni, mint amennyi emberre számítottak. "Ez a demokrácia szempontjából nem jó" - mondta Bajnai, hangosan elgondolkodva arról, hogy ez a közöny vagy a félelem miatt lehetett-e így.

Elmondta azt is, hogy sűrű napja volt, reggel hatra ment szavazni, majd egész nap járta a választókerületeket, ahol szerinte "jó kedélyű emberek jöttek-mentek, akartak szavazni".

Megemlítette a reggeli kordonbontó akcióját is, pitiáner húzásnak nevezve a kordonok felállítását. A Fidesz és a DK elleni sajtóbojkottról is beszélt, azt mondta, nem hisz a különböző kizárásokban. (A Fidesz a Magyar Narancsot, a Cink.hu-t, a 444.hu-t, a Hír24-et,  a DK pedig az MTVA és a HírTV munkatársait zárta ki az eredményvárójáról, erre más szerkesztőségek, így az Index, az Origo, a Hvg.hu és a Népszabadság bojkottot hirdettek).