A költségvetés elfogadása kitüntetett pillanata a válságkezelésnek - de nem lezárása a munkának - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtti felszólalásban.

A 2010-es költségvetés csak a válsággal szemben kemény - nem a rászorulókkal, fogalmazott néhány órával a 2010-es költségvetési törvény végszavazása előtt a miniszterelnök. Bajnai azzal számol, hogy az MSZP-s és a SZDSZ-es többség megszavazza a költségvetést.

A ma elfogadásra kerülő büdzsé a magyar gazdaság hosszú távú növekedést alapozza meg - fogalmazott a miniszterelnök. Bajnai szerint a 2010-es büdzsé módosítás a jövő elárulása lenne, ugyanakkor a válságkezelő programot nehéz támogatni - mert azért nagy politikai árat kell fizetni - ám a következő kormány alapozni tud majd erre a büdzsére.

Rendet raktunk a szekrényben - nem lesznek ott csontvázak - üzent Bajnai a Fidesznek, utalva a 7,5 százalékos hiányt jelző ellenzéki prognózisokra.

A következő kormány olyan gazdaságot örököl, amely jó úton halad a növekedési pálya felé - arról letérni komoly hiba lenne.