Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A magyar kormányfő azt szeretné, hogy az országnak 2014-re eurója legyen, és gazdasága fenntartható módon növekedjen. Ezt egyébként Bajnai a napokban már bejelentette.

A lap idézte Soros György magyar születésű milliárdos üzletembert, aki szerint a magyar gazdaságot talpra állító sikeres lépések például szolgálhatnak Görögország, Portugália és Spanyolország számára.

Soros a Világgazdasági Fórum múlt havi tanácskozásán a svájci Davosban "nagyon, nagyon keménynek" nevezte, amikor egy ország a gazdasági visszaesés közepén kényszerül erőteljesen csökkenteni a kiadásokat. "Magyarország megtette ezt, rendkívül rövid idő alatt összeszedte magát, tehát végrehajtható" - mondta.

A The New York Times megjegyezte: Magyarországon kívül Lengyelország, Lettország és Észtország szintén azon országok közé tartozik, amelyek továbbra is meg van győződve arról, hogy érdemes vállalni a sok fájdalmat egy tartósabb jólét feltételeinek megteremtése érdekében.

A The New York Times emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon szokatlan helyzetben van, hiszen független, nincs kötődése egy politikai párthoz sem, és a közelgő választások miatt hamarosan elveszíti hatalmát. A lap rámutatott: a kérdés az, hogy a Bajnai által favorizált politika fennmarad-e az új kormánnyal, amelyet várhatóan a konzervatív Fidesz fog vezetni?  Bajnai az újságnak hangsúlyozta: Magyarországnak elég versenyképesnek kell lennie, hogy az euró bevezetése miatt ne kerüljön nem fenntartható helyzetbe. Emiatt is nagyon fontosak az elkövetkező években végrehajtandó szerkezeti reformok - tette hozzá.