Egy helyi lakos tette ki a Facebook-ra a posztot, miszerint „kutyával pórázon behajtani tilos" táblák kerültek ki néhány utcára Balatonszepezden. A posztban egy fotón is látható, hogy a KRESZ táblákhoz hasonló, piros körrel szegélyezett táblát helyeztek ki, amiben egy pórázon vezetett kutya piktogramja van.

Kép: Facebook

A helyieket mélyen felháborított a kihelyezett jelölés – számol be az esetről a Borsonline.

Álljunk már meg egy szepezdi szóra!

Ekként kezdi a posztot Szalai József, aki a lapnak elmondta, miért tartja felháborítónak a táblák megjelenését a településen:

Ez a tábla úgy ahogy van rossz, mert KRESZ táblának tűnik, hamisan, ráadásul azt jelzi, hogy valamilyen módon, de tilos behajtani kutyával az utcákba. Ezt elfogadhatatlannak tartom. Ilyen törvény nincs, értelemszerűen a kihelyezett táblák értelmetlenek és törvényellenesek.

Szalai József hozzátette, hogy egy olyan táblával teljesen egyetértene, ami azt jelzi, hogy póráz nélkül tilos közterületen kutyát sétáltatni. 

Már többször is kértük az önkormányzatot, hogy adjon kutyafuttatót vagy kutyás strandot a helyieknek, amit a gazdik tartanának tisztán, de nem sikerült azóta sem elérnünk – panaszolja a helyi problémákat a lokálpatrióta. 

Kutyatámadások utáni intézkedés

A táblákkal kapcsolatban az újság felkereste Balatonszepezd polgármesterét is. Bíró Imre elmondta, hogy a táblákat az önkormányzat helyezte ki azzal céllal, hogy arra figyelmeztesse a lakosokat: az adott utcában tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat. 

A tábla célja figyelemfelhívás lett volna, mert voltak kutyatámadások a településen – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy már készülnek a matricák a táblákhoz, amik megmagyarázzák a pontosabb jelentését, hogy mindenki számára egyértelmű legyen.