Az inflációs hatások miatt sem lassul a belföldi turizmus. Korábban írtunk róla, hogy a szakemberek szerint az átlagos 30-35 százalékos árnövekedés ellenére már karácsonykor is 75-80 százalékos volt a Balaton mellett lévő szálláshelyek telítettsége. Ezek a számok a szilveszteri időszakban még kedvezőbbek, a legnépszerűbb települések szállodái 90 százalék feletti foglalási aránnyal zárják az évet.

A turisztikai ágazat jelszava: legyen egész évben Balaton!

Magyar Turisztikai Ügynökség az utóbbi években számos olyan kampányt indított, amelyek középpontjában a belföldi turizmus élénkítése szerepelt. A Balaton is a kiemelt körzetek között szerepelt, hiszen már évtizedek óta a megoldandó feladatként jelentkezik, hogy a térség ne csak a nyári hónapok közkedvelt és látogatott helye legyen, hanem tavasszal, ősszel és a téli hónapokban is.

A szakemberek azt mondják, hogy minden feltétel adott az egész éves szezon megvalósításához, a visszajelzések szerint nem csupán a helyben élőkre lehet számítani ilyenkor, hanem egy-egy jó programért akár a Balaton 100 kilométeres vonzáskörzetéből is érkeznek látogatók.

Aki 2022 végén keres magának programot a tó mellett, az láthatja, hogy a kínálatban nincs hiány, a rendezvények pedig a gasztronómiáról szólnak.

Éttermek, borászatok, pálinkafőzdék: „Kóstold körbe a Balatont” a Festetics-kastélyban

A Balatoni Kör tagjai mind olyan turisztikai vállalkozásokat vezetnek, akik már évek óta letették a névjegyüket a minőségi vendéglátás mellett és közös stratégiai céljuk az egész éves szezon megteremtése térségben – nyilatkozta a turizmus.com portálnak Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke

Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy az év végi ünneplés és összegzés időszakában közösségi élményt nyújtsunk. A vendégek egy parkon belül járhatják körbe a tavat, megismerve az északi és a déli part vendéglátóit. A Festetics-kastély kiállításán megtekinthetjük a hercegi ebédlő terített asztalát. Ahogy a Festetics családnak, úgy a Balatoni Körnek is a minőségi vendéglátás az egyik küldetése.

Laposa Bence a portálnak azt mondta, szeretnék megmutatni, hogy a balatoni turizmus augusztus végén nem áll meg, csak átalakul.

Ez a gasztronómiai rendezvény egy évben kétszer nyújt szórakozást a látogatóknak, 2022 februárjában már nagy sikert aratott, most az év utolsó napjaiban, december 29-én és 30-án, Keszthelyen hasonló sikerben bíznak a szervezők.