Érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket akkor is, ha csak egy napra látogatunk Európa Kulturális Fővárosába, vagy a térségben rendezett további kapcsolódó programokra – közölte honlapjánMÁV-Volán-csoport.

A kiemelt programokra utazók továbbra is választhatják a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet is, ami az oda- és hazaútra nyújt költséghatékony alternatívát.

Kedvezményes utazási lehetőségekkel támogatják a Veszprémbe, az Európa Kulturális Fővárosa év keretében szervezett programokra érkezőket.

A legújabb díjtermék azoknak szól, akik csak egy napra érkeznek Veszprémbe vagy a környéken megrendezett eseményekre.

Egy jeggyel beutazható a Balaton környéke

Mostantól egyetlen napijegy megváltásával

  • a MÁV-START Budapest–Veszprém–Szombathely vonalán Várpalota–Veszprém–Ajka közötti,
  • a Veszprém–Győr vonal Veszprém–Porva-Csesznek közötti, a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonal Balatonfőkajár felső–Tapolca közötti,
  • a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk vonal Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti,
  • és a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa vonal Balatonvilágos–Vörs közötti szakaszain közlekedő járatain,
  • továbbá a Volánbusz számos térségi helyközi járatán,
  • illetve Veszprémen belül a Volánbusz helyi közlekedésben résztvevő helyközi járatain és a helyi V-Busz járatain lehet utazni.
  • Az új Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a kiválasztott időpontot követő, vagy a kiválasztott járat adott állomásról történő menetrend szerinti indulási idejét követő 24 óráig érvényes.

A kedvezményes árú, 1990 forintos napijegy a vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes.

A jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező.