Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A balatoni szálláshelyek tavalyi vendégéjszakáit gyűjtötte össze a Balatontipp.hu portál a KSH friss adatai alapján. Negyven település adatait összesítették, amelyek a kereskedelmi szálláshelyek és az egyéb szálláshelyek vendégéjszakái alapján a legnagyobb forgalmat bonyolították 2018-ban a balatoni régióban.

A táblázatból kitűnik, hogy Hévíz továbbra is stabilan vezet (1,279 millió vendégéjszakával) a nem kereskedelmi szálláshelyek adatainak feldolgozása után is. Siófok (973 ezer vendégéjszaka) hiába növelte meg a kereskedelmi szálláshelyek 660 ezer éjszakás forgalmát a magán szálláshelyeken eltöltött közel fele annyi éjszakával, Hévíznek így is 306 ezer éjszakás előnye maradt. Majd Balatonfüred (783 ezer vendégéjszaka) és Zalakaros (723 ezer vendégéjszaka) következik a listán.

Siófok mellett több olyan település is javított a korábbi pozícióján, ahol a magánszállásadás meghatározó részét adja a turisztikai forgalomnak. Ilyen például Balatonboglár, Balatonlelle, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves. Az egyéb szálláshelyekkel különösen jól teljesítők közé tartozik Alsóörs is. A magánszállásoknál összesen 171 ezer vendégéjszakét regisztráltak.

Érdekesség, hogy olyan csúcsra járatott településnek, mint a kétszázezer fesztiválvendéget fogadó Kapolcs, esélye sem volt a top40-be kerülésre. A nyaranta legalább két hétig sátortáborrá alakított községben tavaly egész évben 563 vendégéjszakát regisztráltak a magánszállásadók - írta a portál, amely további adatokat közöl a balatoni települések vendégforgalmáról.

Az élmezőny:

1. Hévíz
2. Siófok
3. Balatonfüred
4. Zalakaros
5. Zamárdi
6. Balatonboglár
7. Alsóörs
8. Keszthely
9. Balatonlelle
10. Zánka
11, Balatonszemes
12. Cserszegtomaj
13. Tihany
14. Balatonalmádi
15. Fonyód