Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gulyás J. Attila

A szolgálat gyorsjárású hajói 4294-szer indultak segítségnyújtásra, és együttesen 5253 könnyű, ebből 41 további ellátást nem igénylő, vízből mentett sérültet láttak el - derül ki a VMSZ összesítéséből.

Esetkocsijuk 417-szer indult segítségnyújtásra, a mentőtiszti kocsi 97-szer kapott feladatot. Strandi szolgálatot, beleértve a csónakos készültséget és a medencemesterit idén nyáron 184 fiatal látott el. Kétszázötvenhét vízből mentési eset szerepel a VMSZ statisztikájában, strandi sérültet 41 alkalommal láttak, a szakszolgálat mélyvízi egységének segítségnyújtására 213 esetben volt szükség.

Az idei strandszezonban 14 áldozata volt a Balatonnak, a tragédiák többsége hőségriadóban következett be, az elhunytak közül kilencen időskorúak voltak, és valamilyen alapbetegségben szenvedtek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, Horváth László ezredes szerint a tragédiákat rendőri eszközökkel nem lehetett volna megelőzni.

A strandszezon már több hete véget ért, az őszi horgászidény pedig már javában tart. Mivel a balatoni viharjelző rendszer parti fényei a hónap végén kihunynak, a parttól távol eső vízben horgászók számára nem lesz tájékozódási pont, a vízimentők és a vízirendészet óvatosságra inti a horgászladikban tartózkodókat.

Gulyás J. Attila