Horváth Zsolt, az Útinform ügyeletese azt közölte, hogy péntek délelőtt Martonvásár, Tárnok és Érd térségében is történt egy-egy baleset, ennek következtében, illetve a tóhoz igyekvő autósok tömege miatt bedugult a sztráda, majdnem Velencéig torlódik a forgalom. A 7-es főút is igen zsúfolt, ezért azt javasolta, hogy aki teheti, az válassza az M6-os vagy az M1-es autópályát. Az utóbbin Bicskénél letérve Székesfehérvár felé érdemes kerülni.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az érdi kihajtónál történt utoléréses karambol helyszínén még tart a műszaki mentés, és az 1-es főúton, Budaörsnél is dolgoznak a tűzoltók. Itt két autó ütközött frontálisan, sérültről nem érkezett jelentés. A főút lelassult forgalma tovább nehezíti az M7-esen is a Balaton felé való haladást - közölte a szóvivő.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, csak igen lassan lehet közlekedni a 7-es főúton Martonvásárnál a Balaton felé vezető oldalon, 8 kilométeres a torlódás. A rendőrök forgalomirányítással segítik a haladást.