Az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól - idézi az ezzel kapcsolatos rendeletet a 24.hu. Így szervezhetnek ballagásokat az iskolák, az épületükön kívüli területeken, május 25-e után.

A ballagáson a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Annyi a megkötés, hogy ők az iskola zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

A rendelet szerint az iskola igazgatója dönt a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről, arról, hogy egy ballagó hány embert hívhat meg a szabadtéri ünnepségre. A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői számára kötelező a maszkviselés.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint döntött a kormány arról is, hogy a középiskola utolsó évfolyamát az idei tanévben befejezőknek szóbeli pótlóvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán neki fel nem róható okból nem tudott résztvenni. Az intézmény igazgatójánál kell kérelmeznie a végzős diáknak, hogy engedélyezze számára a szóbeli pótlóvizsgát.