Két évvel ezelőtt kezdődött a fúziós folyamat, melynek során a Budapest Bank, az MKB és a Takarékban egy nagy pénzintézetté válik, ez a Magyar Bankholding, MBH Bank márkanéven. A Budapest Bank és az MKB összeolvadása már tavaly lezajlott, most a második lépésként sor kerül az MKB és a Takarékbank fúziójára.

Az átállás hétvégéje

Az átállás hétvégéjén jelentős munka vár a szakemberekre, hogy problémamentesen üzemelhessen jövő héttől az ország immár második legnagyobb bankja. Április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak, melyekre a technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása miatt kerül sor. 

Április 28-án (pénteken) az MKB bank és Takarékbank fiókjai egységesen délig lesznek nyitva. A tényleges egyesítés péntek éjszaka zajlik. Ebben az időszakban az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali utalási megbízások tekintetében leállások lehetnek. A digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben pedig rövidebb szolgáltatáskiesésre kerülhet sor. A szolgáltatások május 1-jén (hétfőn) 14 órára teljesen helyreállnak, 2-án (kedden) már normál hétköznapi ügyintézés zajlik.

Változatlan adatok, eszközök

Az ügyfelek adatai nem változnak, a bankszámla-, bankkártya-, hitelkártya-, és hitelszámlaszámok változatlanok, minden megkötött szerződés változás nélkül érvényes. Az internetbankok elérhetősége változatlan, ezek átállítása később változik, amiről az ügyfeletek tájékoztatják, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az egyesült banki új applikáció nem lesz kötelező, az ügyfelek továbbra is használhatják a korábbiakat kényelmük érdekében.

Elektronikus csatornák, arculat

Amennyiben valaki mindkét egyesülő bank ügyfele, a fennálló banki termékeket az egyesülést követően még nem fogja egy felületen látni, továbbra is a meglévő elektronikus csatornákat kell használnia. Az elektronikus csatornák egységesítésén a bankcsoport munkatársai folyamatosan dolgoznak. Az ügyfelek az egyes jogelődökhöz kapcsolódó, külön-külön internetbanki bejelentkezési felületeket 2023. május 1-jétől az MBH Bank hivatalos honlapján, a www.mbhbank.hu oldalon, az „Online bankolás” gombra kattintva érhetik el.

2023. május 1-jétől a jogelőd MKB Bank (101-es és 103-as bankazonosítóval kezdődő számlák) és a jogelőd Takarékbank által vezetett számlák között indított forint és deviza átutalások/átvezetések bankon belüli megbízásnak fognak minősülni.

2023. május 1-jétől az ügyfelek valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilalkalmazásban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak majd, míg az MKB Bank és a Takarékbank arculata kivezetésre kerül. 

Kiterjedt ATM-hálózat várja az ügyfeleket

Az egyesülést követően az MKB Bank ATM-hálózata a Takarékbank ATM-hálózatával bővül, így az MBH Bank rendelkezik majd az egyik legkiterjedtebb hazai ATM-hálózattal. A bankcsoport kibővült hálózatán keresztül így az ügyfelek országszerte már 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni. Az ATM-ek funkcionalitásával, szolgáltatásával kapcsolatban 2023. május 1-jétől a www.mbhbank.hu honlapon az ATM keresőben, továbbá az ATM-re kihelyezett matricák alapján lehet tájékozódni.

Fiókmodernizáció a korszerű ügyfélkiszolgálásért 

A Magyar Bankholding célja megteremteni az alapját egy modern, több szakértőt alkalmazó, országszerte egységes szolgáltatási színvonalat biztosító, elsősorban tanácsadásra épülő fiókhálózat kialakításának. Ennek érdekében a májusi egyesülést követően megújulnak a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok, amelyek az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. Első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok átalakítására kerül sor, ezt követően a bankcsoport teljes fiókhálózata fokozatosan megújul az év folyamán. Az egyes bankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről a www.mbhbank.hu oldalon tájékozódhatnak az ügyfelek az egyesülést követően.

Naprakész információk a folyamatos tájékoztatás érdekében

Az ügyfelek az átállással kapcsolatos tudnivalókról a Takarékbank és az MKB Bank valamennyi érintett online platformján (köztük a honlapokon itt: MKB Bank, Takarékbank), továbbá az elmúlt hónapokban megküldött bankszámlakivonatokból, elektronikus levelekből, a bankfiókokban, valamint személyes kapcsolattartóikon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt tájékozódhatnak. Az egyesüléssel, valamint az egyesült bank szolgáltatásaival kapcsolatos információkról az ügyfelek 2023. május 1. napjától az MBH Bank hivatalos honlapján, a www.mbhbank.hu oldalon is tájékozódhatnak.