A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt több oldalról is segítő kezet kaptak a vállalkozások - ezek közül a legjelentősebb programok az NHP Hajrá, valamint a Széchenyi hitel új konstrukciói. A kedvezményes hitelek iránt nagy az érdeklődés, viszont a vállalkozók számára nehéz felmérni, hogy milyen feltételekre számíthatnak, ha beadják az igénylést. Ennek az oka, hogy a vállalati termékek összetettebbek a lakossági kölcsönöknél, így a feltételek között is nehezebb eligazodni. Ezen segít a Bank360.hu új fejlesztése.

A portál új vállalati hitelkalkulátorával Magyarországon elsőként nyílik lehetőség a jelenleg elérhető kedvezményes kamatozású kölcsöntípusok, az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel konstrukciók összehasonlítására. Mindkét termék a járvány miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozásokat (kkv) segíti elsősorban, de az igénylés lehetősége minden kkv számára adott, ha megfelelnek a feltételeknek.

A vállalkozás felmérheti, hogy egy adott hitelösszeget milyen feltételekkel és költségekkel tud felvenni, illetve mely bankok kínálják ezeket az ajánlatokat. Emellett a bankszámlahasználat költségeivel is számolhat, ami sokat segíthet a választásban.

A Bank360.hu Széchenyi hitel kalkulátort minden vállalkozás használhatja megkötés nélkül, a kalkuláció pedig minden esetben ingyenes.

Ugyanez vonatkozik a másik kedvezményes hitelre is: az NHP Hajrá Kalkulátor a választott hitelcélt figyelembe véve segít a döntésben.

A kalkulátorokkal mindössze néhány alapadat megadása után a választott szempontok szerint sorba rendezhetőek a hitelajánlatok.