A Magyar Közlönyben megjelent határozat a gazdaság újraindítását szolgáló miniszterelnökségi fejezeti kezelésű előirányzatok közül, a Modern Városok Programból veszi el az 1 milliárd 84 millió forintot és teszi át az egyházi működési, program- és fejlesztési támogatások körébe.

A kormány 2017. szeptemberben hozott határozatot a Modern Városok Program keretében, a tatabányai egykori bányakórház katolikus gimnáziummá fejlesztéséhez szükséges támogatásról. Ez csak az első ütemről szólt és 4 milliárd 760 millió forintot tartalmazott. A mostani bő egymilliárd forint tehát ezen felül értendő. A határozat nem szól a második ütem tartalmáról.

Az első ütem közbeszerzésének eredményéről 2019 szeptemberében írt a Napi.hu. Négy, a közbeszerzéseknél ismeretlen cég, a csarnótai ZIB Komplex Kft., a turai Rabel-Dekor Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a budapesti Valid Solution Kft. és a szintén fővárosi székhelyű Octopus Invest Szolgáltató Kft. építheti meg a tatabányai katolikus gimnáziumot, nettó 5 milliárd 195 millió forintért. A vesztesek között ott volt Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége is, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt..