Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptember 26-án a Békéscsaba, Dráva, Körösladány, Szeged-Délkelet, Tard és Tiszafüred területre, szeptember 27-én pedig a Tiszatarján, Újszilvás, Zalaerdőd, Gádoros és Nagykanizsa-Nyugat területre szóló pályázatokat lehet benyújtani 10 és 12 óra között a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Ügyfélszolgálati Irodájában. Utóbbi két területen geotermikus energia kutatására és hasznosítására, másutt szénhidrogén kutatására és kitermelésre lehet jelentkezni. A pályázati kiírások a kitöltött koncessziós pályázati azonosító lap benyújtásával, területenként nettó százezer forintos vételáron vásárolhatók meg - idézi a közleményt az MTI.

A pályázati eljárásban belföldi vagy külföldi természetes személyek, valamint a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott szervezetek indulhatnak közös ajánlattétel keretében is.

A feltételeknek megfelelő pályázatokat a benyújtási határidőt követő 90 napon belül elbírálják, a szerződéseket az eredményhirdetéstől számítva 90 napon belül kell megkötni. A határidőt a szakminiszter egy alkalommal és legfeljebb 60 nappal meghosszabbíthatja.

A koncesszió időtartama geotermikus területekre a szerződés hatályba lépésétől számított 35 év, a szénhidrogén-kutatási területeknél 20 év. Szerződésszerű és késedelem nélküli kötelezettség-teljesítés esetén a koncesszió egy alkalommal, eredeti időtartamának legfeljebb a felével pályázat kiírása nélkül is meghosszabbítható.

A közlemény szerint eddig meghirdetett és lezárult öt koncesszió pályázatai nyomán az államnak összesen 10,5 milliárd forint bevétele keletkezett a befizetett nettó koncessziós díjakból.

A kép forrása: Pixabay.