A december 4-i ékszernapon a gyémánt uralja az aukció kínálatát. Az árverés egyik szenzációja az utóbbi évtizedek legnagyobb, 5,7 karátos brillel ékített szolitergyűrűje lesz. A lenyűgöző ékszer 8 millió forintos kikiáltási árról indul, és a várakozások szerint nemcsak az ékszerkedvelők, hanem a befektetők is jelentős számban fognak licitálni rá - közölte a cég.

A karácsonyi eljegyzést tervezőknek további nagy karátszámú gyűrűket is ajánlanak a BÁV szakértői. Akik pedig a színes drágaköveket részesítik inkább előnyben, azok zafírral, smaragddal, rubinnal vagy tanzanittal ékített gyűrűk, hozzájuk illő fülbevalók és nyakláncok közül válogathatnak.

A karácsonyi kollekcióban a gyűjtők és a befektetők a legkvalitásosabbnak számító, fűzöld színű zafír nyakékek, karkötők és gyűrűk gazdag kínálatából válogathatnak. E kategóriában a legmagasabb, 2,8 millió forintos kikiáltási árról egy 2 karátos smaragddal és további közel 100 briliánssal ékített függő indul majd, de érdemes lesz licitálni a 2,4 millió forintról induló, 11 karátos smaragddal ékített nyakékre is.

A mostani gyöngykollekció sztárdarabja az a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló déltengeri gyöngysor, amelyet a virágokat formázó aranycsatjába foglalt 9,7 karátnyi, közel 300 briliáns tesz különlegessé.

Valódi különlegességnek számít a most árverésre kerülő art deco karkötő, amelyben a 315 különböző nagyságú, több mint 15 karátnyi brill mellett hét nagyobb kő is található. A több mint 20 karátnyi gyémántot tartalmazó, rendkívül finom kidolgozású ékszerre 5,5 millió forinttól lehet licitálni.

Az egyik, nemzetközi figyelemre is számot tartó darab a királyok ékszerészének is nevezett osztrák ötvösmester, Ernst Paltscho valódi ritkaságnak számító art deco melltűje lesz. Az ékszert, a kor követelményeinek megfelelően, 86 régi csiszolású, összesen 2,5 karátnyi briliánst keretezi, középen pedig jellegzetes, kék zománc alapon csiszolt, faragott hegyikristály és karneol virágok láthatóak, amelyeket apró gyémántok koronáznak meg. A karácsonyi árverésen szereplő melltűre 650 ezer forintos kikiáltási árról lehet licitálni.

"Az utóbbi években tudatosan építettük fel a luxusékszer kínálatunkat, és minden árverésen egyre magasabb karátszámú brilles ékszereket bocsátottunk licitre. Idén már többször is megdöntöttük a legdrágábban eladott magyar ékszer rekordját -mondta Varga Balázs, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatója.