A magyarországi vállalatok átlagosan 2,6 százalékos béremelést terveznek idén, ami az MNB által tervezett 1,3 százalékos inflációval számolva jelentős bruttó reálbér növekedést jelent. Ha ez a forgatókönyv valósulna meg, 2013 után az idei már a második egymást követő év lenne, amikor a bérek többet érnek, mint egy évvel korábban.

Egy évvel ezelőtt még reálbércsökkenés rajzolódott ki 2013 egészére, ám az év végére alaposan lecsökkent infláció eredményeként a megvalósult béremelések végül magasabbnak bizonyultak az éves átlagos 1,7 százalékos inflációnál.

A Hay Group decemberi felmérése szerint nőtt a bérbefagyasztó cégek aránya: idén 22 százalák tervezi ezt, míg tavaly ilyenkor "csak" 20,8 százalékuk nem tervezett béremelést. Tovább árnyalja a képet a munkaerőpiac várhataó alakulása. A cégek 22 százaléka tervez létszámnövekedést, átlagosan 9 százalékkal növelve munkavállalói számát. Ugyanakkor a vállalatok 10 százaléka létszámcsökkentést tervez, a leépítés náluk átlagosan 11 százalék körül alakul.

A bónuszoknál nincs igazi változás 2013-hoz képest: a vállalatok 84 százaléka tervez bónuszfizetést a múlt évi teljesítmény alapján.

A jelek szerint nemsokára a fizetések befagyásának lehetünk szemtanúi - állapította  meg Jakabos Tünde, a Hay Group regionális vezetője. Az alacsony inflációnak is köszönhetően olyan jelentéktelenek lesznek a béremelések, hogy a fizetések vásárlóereje érdemben nem változik. Ilyen környezetben csak egy lendületes gazdasági növekedés hozhatna fordulatot, amikor sok új munkahely teremtődik vagy legalább bizonyos területeken munkaerőhiány jön létre, és a cégek a bérek emelésével próbálják a legjobb munkavállalókat megszerezni.

A jelenlegi stagnáló állapot azonban csak látszólag jó a vállalatoknak, ugyanis ilyen helyzetben nehéz a munkavállalókat motiválni. A cégek kénytelenek lesznek egyre inkább feltárni azokat a béren kívüli tényezőket, amelyek dolgozóikat az átlagos munkavégzést meghaladó teljesítményre és elköteleződésre ösztönzik - véli a szakember.

A 2008-2014 közötti folyamatok is tanulságosak. Még a kedvező inflációs várakozások valóra válása esetén is 2014 végén a bruttó reálbérek csupán a 97,3 százalékát érik el a 2008-as fizetéseknek,tehát még ez év végén is kevesebbet ér a bérünk, mint 6 évvel korábban - olvasható az elemzésben. A mélypont 2012-ben volt, akkor csak 94,8 százalék volt ez az érték. (A bruttó reálbér nem tartalmazza az adóváltozásokból fakadó, nettó béreket érintő folyamatokat.)