Azt már kijelenthetjük, hogy az elkövetési módszer nagyjában-egészében mindenütt ugyanaz volt.

Arról azonban még korai lenne nyilatkozni, hogy mindenütt ugyanazok voltak-e az elkövetők, vagy hogy mekkora volt az átfedés az egyes bűncselekmények tettesei között - mondta a BKV-ügyekről a Népszabadságnak Tóth Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya.

Több mint egy éve tart a nyomozás a BKV-ügyekben, Tóth szerint alapos felderítőmunkával sikerült feltárni egy meglehetősen szövevényes, nagy horderejű gazdasági bűncselekmény-sorozat részleteit és hátterét.

A főkapitány úgy véli, jó ütemben haladt a nyomozás, olyan a tempóban, amekkorát az adott ügyben rendelkezésre álló létszám és szakértői háttér lehetővé tett.

Jelenleg nincs olyan bizonyíték, ami Hagyó Miklósnál magasabb beosztású politikusokkal bővítené a lehetséges gyanúsítottak körét.

Ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy milyen bizonyítékok kerülnek elő a későbbiekben, ki milyen vallomást tesz, az újabb vallomásokból és más bizonyítékokból milyen következtetéseket vonhatunk le - mondta a lapnak Tóth.

Az elmúlt húsz évben nem nyomozott a rendőrség hasonló ügyben, ami hatványozottabbá teszi a főkapitány szerint egyébként is nagy a nyomást a rendőrségen.

Az ügy súlya, összetettsége, az okozott kár nagysága és az a tény, hogy politikusok közvetlenül is érintettek benne, nem könnyíti meg a nyomozók dolgát - tette hozzá.