A Magyar Közút által felügyelt beruházás munkálatai április közepétől egészen a nyár végéig tarthatnak, az útfelújítást a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. végzi.

Magyar Közút április közepéig minden munkaterületet átadott a kivitelező Duna Aszfalt Zrt-nek és a SWIETELSKY Magyarország Kft-nek – számolt be a Magyar Közút tájékoztatója alapján a magyarepitok.hu.

A projekt szerint 60, illetve 90 napon belül teljesen be kell fejezniük a munkát, így várhatóan a nyár második felére elkészülnek a megújult Békés vármegyei utak.

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program maradványforrásából megvalósuló beruházás összesen 14 kilométer útszakaszt érint Békés vármegye területén.

Kátyúk és úthibák országában élünk, hamarosan nagyszabású felújítás javíthat a helyzeten

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik tavasszal, amire már sok hazai autós várhatott, hiszen jelentős anyagi kárt jelent a gépjárművek karbantartása, amit tetéznek a kátyúkárok. Bővebben>>>

Ezt a négy utat kupálják ki

SWIETELSKY Magyarország Kft. 4,3 kilométeres szakaszon fog fejlesztéseket végezni; a Duna Aszfalt Zrt. fog a felújítandó terület nagyobb részén dolgozni:

  • a 4434-es számú, Gyula–Pitvaros–Makó összekötő útnak nagyjából 1 kilométeres szakaszát 294 millió forintból újítják fel,
  • illetve a Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza közti 4429-es út 5 kilométerén végeznek útfelújítást 565 millió forintos uniós támogatásból.
  • Szintén a Duna Aszfalt dolgozik a 4252-es jelű Sarkad-országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakaszának fejlesztésén, amely bruttó 499 millió forintba,
  • illetve a 4219 jelű Furta-Gyula összekötő út 1,5 kilométeres vonalán, amely pedig bruttó 372 millióba fog kerülni.

Szerző: Halmai Dávid