Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokan elrettennek attól, hogy az interneten válogassanak a megvásárolható termékek közül a webshopokon, ami nem csoda, hiszen folyamatosan terjednek a hírekcsalók trükkösebbnél trükkösebb átveréseiről, folyamatosan bővülő eszköztárukról.

Kétségkívül ritkán készül arra a vásárló, hogy kirabolják vásárlás közben, de elővigyázatossággal kivédhetők ezek a támadások.

 

Új csalási módszerek terjednek, így kerülhetők ki a csapdák

Új típusú, telekommunikációs eszközök útján elkövetett csalási módszerekkel hálózzák be az óvatlan áldozatokat, amelyek elkerüléséhez fokozott körültekintésre és elővigyázatosságra van szükség. A megelőzés módszereiről bővebben itt olvashat.

Az online vásárlásnál fontosabb az odafigyelés, mint valaha, ezért az Árukereső.hu 8 tippet fogalmazott meg a biztonságos vásárláshoz.

Olvassunk utána a választott terméknek

Kecsegtető lehet azonnal bedobni virtuális kosarunkba a hőn áhított termékünk első utunkba kerülő változatát, de egy kis extra kutatómunka sokat jelenthet hosszútávon.

Egy a konkurenciához képest jelentősen olcsóbb ár akár problémára is rávilágíthat akár az üzlet, akár a termék vonatkozásában. Ezért is kiemelten fontos, hogy szánjunk egy kis időt arra, hogy alaposan megnézzük, pontosan mit kínálnak az árért cserébe.

A Megbízható boltokban lehet bízni

Az Árukereső.hu-n a „Megbízható bolt” jelölés mutatja, hogy jól bevált szaküzlettel van dolgunk.

A visszajelzések és értékelések útmutatóként szolgálhatnak, ahogy a nemrég lezárult Az Ország Boltja verseny is.

Időnként a legjobban értékelt webshopoknál is befuthat egy-egy negatív visszajelzés: ilyenkor ellenőrizzük, hogy maga az üzlet miként kommunikál a fogyasztókkal – sok következtetést lehet levonni azok alapján is.

Árulkodhat a külső

Ha úgy döntünk, hogy ismeretlen webshopból rendelünk, ellenőrizzük „látható digitális” elemeit. Nézzük meg honlapját, fussuk át, hogy nincsenek-e elütések vagy elírások, és hogy egyáltalán fel vannak-e tüntetve az Általános Szerződési Feltételek.

Sőt, ha van telefonszám, érdemes felhívni, és ellenőrizni, tényleg létezik-e az üzlet, vagy épp csapdába akarnak csalni.

A legbiztonságosabb megoldás azonban az, ha az Árukereső Marketplace-ről közvetlenül rendelünk az erre a célra feltüntetett narancssárga gombokon keresztül. Ezt a szolgáltatást ugyanis kizárólag ellenőrzött webshopok használhatják.

Szállítási és fizetési módok

A legjobb webshopok több szállítási és fizetési lehetőséget kínálnak, feltüntetve az alternatív lehetőségeket.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Magyarország összes futárszolgálata vagy fizetési opciója elérhető kell, hogy legyen, de ha egy honlapon nem derül ki, hogy ki fogja kiszállítani a csomagot, ráadásul csak előre lehet fizetni – az mindenképpen óvatosságra intő jel lehet!

A visszaküldés feltételei

Minden vásárlás előtt ellenőrizni kell a visszavételi feltételeket.

Egyrészt azt, hogy milyen garanciát vállal az adott bolt, illetve, hogy milyen feltételek mellett és milyen módon veszi vissza hibás vagy nem tetsző termékeit. Másrészt tartsuk észben, hogy

online vásárlás esetén 14 napig indoklás nélkül visszaküldhetjük csomagunkat.

Ebben az esetben is elképesztően hasznosak lehetnek a vásárlói hozzászólások és értékelések, ugyanis így mások hibáiból vagy szerencsétlenségéből tanulhatunk anélkül, hogy mi magunk pórul járnánk.

A jó üzlet óraműszerű

A megbízható üzleteknél gördülékenyen, zökkenőmentesen megy a megrendelés: kiválasztjuk a terméket, kitöltjük a szállítással, átvétellel, fizetéssel kapcsolatos adatokat, és már jöhet is kiszemeltünk.

Ha jóval több vagy furcsa információt kérnek, az már gyanús lehet.

Ellenőrizzünk le mindent a biztonság kedvéért, mert jobb pár percet eltölteni az elővigyázatossággal, mint hogy utólag szembesüljünk a negatív következményekkel.

Adjuk tovább a tapasztalatainkat

Ha rendben megkaptuk a terméket, ha problémába ütköztünk, ezt meg kell osztani másokkal is. A webshopoknak is hasznosak a visszajelzések, hogy orvosolják esetleges hiányosságaikat, ahogy a fogyasztóknak is, hogy tanuljanak egymás eseteiből.

Ahogy mi magunk is örülünk, ha valaki óva int minket, tegyük meg ugyanezt másokért is. Ezzel példát állíthatunk, és így egyre több és hasznosabb komment és értékelés alakíthatja az online shopping világát.

Merjünk kérdezni

Ha valami nem egyértelmű, akkor nyugodtan kérjünk segítséget, akár magától az üzlettől.

Egy megbízható áruszolgáltatónak is az az érdeke, hogy elégedettek legyenek a vásárlók az elérhető szolgáltatásainkkal.