Be kell menni Salgótarjánba tankolni, és ez időt és energiát vesz el

- mondta a Híradónak egy karancslapujtői lakos, a 2600 lelkes Nógrád megyei településen ugyanis legfeljebb 20 litert tankolhatnak egyszerre. A következő benzinkút 15 kilométerre van.

Egy siklósi kúton is legfeljebb 20 litert adnak egyszerre, de ott maximum 12 autós tankolhat ennyit naponta.

A Mol szerint többet tankolnak a magyarok az árstop hatására, pedig kevesebb az üzemanyag, mert például 60 százalékon működik a Dunai Finomító az egyik üzemegység meghibásodása miatt. Az olajcégtől azt írták:

az a célunk, hogy minden magyar autós a lakóhelyétől számított maximum 30 km-es távolságon belül tankolni tudjon.

Mosonszentmiklóson az OMV schwechat-i finomítójával szerződtek. Ők sem kapnak elég utánpótlást. Ezért legfeljebb 10 litert engednek tankolni - írja az rtl.hu.

Nulla és a 15-20 liter között ingadozik a korlátozásnak a mértéke. Jellemző a kettő-öt liter - mondja a Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke.

A Szövetség szerint a kutasok 10-15 százaléka még a harmadik negyedévre járó, literenként 20 forintos állami támogatást sem kapta meg. A kormány nem válaszolt a televízió megkeresésére.

A témával kapcsolatban lapunk korábban beszélgetett Egri Gáborral, a szövetség elnökével. A felvételt itt tudja megnézni.