A GYSEV Zrt. munkavállalóinak havonta legalább bruttó 55 ezer forinttal emelkedik a fizetése, a kisebbik vasúttársaságnál is megállapodtak a januárig visszamenőleges alapbéremelésről és az egyéb juttatásokról – tájékoztatott a Liga Szakszervezetek.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút munkavállalóinak a béren kívüli juttatási kerete is emelkedik, 370 ezerről 420 ezer forintra nő – ismertette a részleteket Vincze Róbert. A GYSEV Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke emlékeztetett: a munkáltató és az érdekképviseletek már év eleje óta egyeztettek arról, hogy a három évre szóló bérmegállapodásban az idei évre rögzített 5 százalékos alapbéremelés mértékét – az inflációs adatok ismeretében – felülvizsgálják.

A szakszervezetek ragaszkodtak ahhoz, hogy a bérek legalább a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett infláció mértékével emelkedjenek. Az alacsonyabb keresetűek körében pedig az áremelkedést meghaladó bérrendezést tartották elfogadhatónak, mivel esetükben a reálkeresetek még így is messze elmaradnának az előző év hasonló időszakához képest.

Vincze Róbert hozzátette: a kezdetben egymástól rendkívül eltérő álláspontok ellenére végül sikerült a jelen gazdasági környezethez mérten elfogadható megállapodást kötni.

A GYSEV-nél aláírt bérmegállapodás hasonló a MÁV-nál február közepén elfogadott egyezséghez: az állami vasúttársaságnál valamivel kisebb, bruttó 53 ezer forintos béremelést kapnak fejenként a munkavállalók, szintén januárig visszamenően.

A vasúttársaságoknál idén megkötött bérmegállapodások eltérnek a korábbi évek egyezségeitől. Míg korábban a százalékban meghatározott fizetésemelések általánosak voltak a tárgyalásokon, addig idén egy fix összegű emelésről döntöttek a felek.

Ez azt jelenti, hogy az adott vállalatnál dolgozó munkavállalók többsége az inflációt elérő, vagy azt meghaladó emelésben részesült, míg a dolgozók kisebbik része – elsősorban a magasabb keresetűek – az inflációtól némileg elmaradó korrekciót kapott.

A fizetések emelése minden esetben meghaladta a 10 százalékot, vagyis a korábban aláírt bérmegállapodások módosítása azt eredményezte, hogy az eredetileg tervezett, legfeljebb 5 százalékos, a gyakorlatban inkább 3-4 százalékos béremelések helyett inflációkövető rendezéssel indult az idei év.