A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet a fekvő- vagy járóbeteg-szakellátáson kívül a mentés, a betegszállítás, a vérellátás területén dolgozókra, továbbá a védőnőkre terjed ki. Ők a 2020. november hónaptól számfejtésre kerülő alapbérükhöz (garantált illetményükhöz) és annak szociális hozzájárulási adójához, valamint az alapbéremelésre eső mozgóbér elemek biztosításához és annak szociális hozzájárulási adójához kapcsolódóan, támogatásra jogosultak, amit az egészségügyi szolgáltatók kapnak meg.

Az emelés mértékét a rendelet november 1-én hatályos melléklete tartalmazza. A támogatás a fizetési osztálytól és az évek számától függ, de nem tartalmazza a munkáltató által levonásra kerülő szociális hozzájárulási adót. Az alap-táblázat szerint a legalacsonyabb (a 0-3 éves és az "A" fizetési osztályba)  tartozóknál a támogatás 70 570 forint, míg a 49-51 évvel rendelkező "J" kategóriába tartozóknál 246 691 forint, havonta.

A nem egészségügyi főiskolai végzettséggel rendelkező egészségügyi dolgozóknál a 0-3 évhez és az "F" kategóriához (itt ez a legalacsonyabb) 117 687 forint, míg a legmagasabb 17 évhez és H kategóriához 215 378 forint tartozik.

A védőnőknél a 0-3 év és az "F" kategória támogatása 109 456 forint, míg a 17 évhez és a "J" kategóriáé 352 614 forint.

A rendelet azokat a technikai szabályokat is tartalmazza, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatóknál, hogy a decemberben esedékes novemberi bért már a támogatással együtt kaphassák meg az érintettek.