Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 17 éves kecskeméti férfi tavaly július 9-ére virradóra egy baráti összejövetelen vett részt, ahol alkoholt és kristályt fogyasztott. Hajnali három óra körül egyik ismerőse odaadta neki a kocsija kulcsát, hogy hozzon be az autóból egy doboz cigarettát.

A fiatalkorú azonban az ismerőse tudta és engedélye nélkül beült az autóba, beindította és elhajtott. Vezetői engedélye sosem volt. Mintegy negyedórát kocsikázott a vádlott, amikor visszatérve szabálytalanul bekanyarodott az utcába, ahol a rendőrjárőr igazoltatta. A fiatalkorúról hamar kiderült, hogy nemcsak alkohol, hanem amfetamin jellegű pszichoaktív anyag is van a szervezetében. A kettő együtt közepes fokban gátolta a vezetési képességeit. A vádlott irattárcájában talált és lefoglalt fehér porról is kiderült, hogy pszichoaktív anyag.

Az ügyészség a fiatalkorút jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas és bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségével vádolja, egyben próbára bocsátását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza.

A büntetlen előéletű vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.