A Mol 145 forinttal, 0,83 százalékkal 17 670 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 6 forinttal, 0,09 százalékkal 6843 forintra csökkent, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 446 forintra nőtt, forgalma 289,5 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 42 forinttal, 0,71 százalékkal 5898 forintra esett, a részvények forgalma 923,7 millió forintot ért el.

Miró József stratéga, vezető elemző, Erste Befektetési Zrt. az M1 csatornán pénteken kiemelte: "igazi nyár van" ez nemcsak a budapesti, hanem a többi börzére is igaz. Ezt mutatja a lanyha érdeklődés és az alacsony forgalom is. Így a BUX gyakorlatilag stagnált pénteken.

A szakértő arról beszélt, hogy a nap nyertese a Mol volt, a magyar olajpapír 0,8 százalékkal erősödött. Az OTP részvények valamelyest, 0,1 százalékkal gyengültek, hasonlóan a Richter részvényekhez. A gyógyszeripari részvény gyengülése várhatóan átmeneti - tette hozzá.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!