A londoni FTSE100 index 1,1 százalék, a frankfurti DAX-30 1,3 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 1,4 százalék mínuszban fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe 1,5 százalékot gyengült. A periféria indexei közül a spanyol IBEX-35 teljesítménye 1,2, az olasz FTSE MIB teljesítménye pedig 1,3 százalékkal maradt el az előző napi zárástól.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,39 dollár (2,16 százalék) csökkenéssel, 63,42 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint este fél hét körül a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,8 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P 500 index 0,6 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,8 százalékos mínuszban járt. A WTI hordónkénti jegyzése pedig 3,1 százalékos esést követően 59,26 dollárnál állt.

Képünk forrása: NorthFoto/Valtteri Mulkahainen/Solent News

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!