A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórház koraszülöttcentrumának működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt, az országos elismertségű osztályon hiányoznak a működtetéshez szükséges személyi feltételek - derül ki a portál cikkéből.

A kórház PIC centrumából egy év alatt hét szakorvos távozott a megbecsültség hiánya, és az alacsony fizetés miatt. Az osztály emiatt csökkentette a fogadható páciensek számát, illetve az ellátható esetek súlyosságát, de a november végére három fősre csökkent a stábbal már nem tudják teljesíteni a szükséges minimumfeltételeket, ezért december 15-től egyelőre két hétre bezárnak.

A portál szerint az osztályvezető jelentős mértékű béremelésben keresi a megoldást, az intézményt vezető Kun Szabó István azonban egyelőre még nem állt kötélnek.

Az osztály helyét a Semmelweis Egyetem női klinikája, illetve a János kórházban működő PIC veszi át, ami, mondjuk, egy Újpesten beinduló koraszülést tekintve azért rejteget kockázatokat magában.