Hónapok óta a bicikliseké az egyik sáv a Nagykörúton, ahol a számos más részéhez hasonlóan szeptemberig biztosan maradnak az ideiglenes felfestések. Közben a Fővárosi Önkormányzat augusztus végéig várja a lakossági visszajelzéseket, elsősorban a körút kapcsán, de ahol megmaradnak a felfestések, ott is szükség van némi változtatásra.

Mivel ezek ideiglenes sávoknak indultak, és rövid idő alatt kellett őket létrehozni, akad javítanivaló.   kerékpárosok például védettebb sávokat szeretnének, így ahol erre van lehetőség, ott nyilvánvalóan hozzá kell majd nyúlni az adott szakaszokhoz, amennyiben továbbra is megmaradnak - részletezte Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a tévében. A fővárosi önkormányzat még az iskolakezdés előtt döntést hoz az ideiglenes kerékpársávok sorsáról.

Az ideiglenes kerékpársávok sorsa megosztotta az embereket. A Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 55 százaléka hajlik arra, hogy maradjanak a felfestések, 17 százaléka ellenzi ezt, míg 28 százalékuk úgy gondolja, hogy külön kerékpársávokra lenne szükség.

A Magyar Kerékpárosklub sikeresnek látja az átalakítást. A legnagyobb baj szerintük azonban mégis az, hogy a körútnak például nincsen alternatívája.

A Budapesti Autósok Közössége szerint viszont az autósok tudatos kiszorítása zajlik Budapesten.