Az X-Ventures eddig tíz befektetést hajtott végre 2010. tavaszi megalakulása óta, az eMMUNITY Kft. a 11. a sorban. A világ számos kutatólaborjában próbáltak már rákellenes vakcinákat fejleszteni, de a kísérletek javarésze eddig nem hozott áttörő eredményt; leginkább amiatt, hogy a rákellenes vakcinák kiváltotta immunválasz betegenként eltér - mondta Piros Elemér, az eMMUNITY alapítója és ügyvezető igazgatója. Az általuk kifejlesztett technológiával lehetőség nyílik a beteg saját immunrendszerére szabott rákellenes vakcina létrehozására. Ezen kívül azt is pontosan meg lehet határozni, hogy a beteg számára a mások által már kifejlesztett készítmények közül melyik az, amelyik a legnagyobb eséllyel képes a betegségét gyógyítani.

Az eMMUNITY által végzett kutatások fókuszában ugyanis nem egy konkrét szervből kiinduló rák áll, hanem a daganatok antigén szerkezete. A daganatsejtek a felszínükön olyan kisebb fehérjéket hordoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a szervezet immunrendszere a rosszindulatú sejteket felismerje, és még azelőtt elpusztítsa, mielőtt azok megnőnének, vagy áttétet képeznének. Ez a meglátás segíti megvalósítani a személyre szabott orvoslás lehetőségét.

Az X-Ventures 200 ezer dolláros magvető befektetése a társaság kutatásait, valamint a csapat következő körös tőkebefektetésre való felkészítését finanszírozza - mondta Nyíri Viktor, a cég befektetési partnere. A tulajdonosok célja, hogy az eMMUNITY-t még 2014-ben alkalmassá tegyék egy újabb tőkebevonásra, ami már a társaság szolgáltatásának piacra vitelét szolgálja. Ennek érdekében jelenleg is több amerikai befektetési alappal tárgyalnak.