A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az úgynevezett Kun-Mediátor ügyben 2017. június 2. napján többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a vádlott ellen. A vád szerint a terhelt cselekményeivel rendkívül nagyszámú, mintegy 770 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki 1 milliárd forintot meghaladó összeggel károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött "üzleti befektetés" miatt.

A bróker Marcsiként is emlegetett D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatását megelőzően külföldre távozott és ott közel másfél évig elrejtőzött annak érdekében, hogy kivonja magát a büntetőeljárás hatálya alól, kézre kerítésére a belize-i hatóságok közreműködésével került sor.

A vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, elítélése esetén hosszú tartamú büntetéssel kell számolnia. Mivel a terhelt letartóztatásának tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én arról döntött, hogy a letartóztatás megszűnése miatt a terhelt bűnügyi felügyeletét rendeli el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott eljárási cselekményen történő jelenlétének biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a bűnügyi felügyelet változatlan magatartási szabályok mellett történő további fenntartását indítványozta.

A Szegedi Ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség indítványában írtakat osztotta és a vádlottal szembeni kényszerintézkedést a 2019. január 28-án hozott határozatával továbbra is fenntartotta - olvasható a közleményben.