A Blaha Lujza tér rekonstrukciójának részeként 2022. augusztus 4-én elkezdődik a József körút Rákóczi tér felé menő oldalán a Rákóczi út – Népszínház utca közötti, teret érintő szakaszának felújítása. A csütörtökön kezdődő, kisebb forgalomkorlátozással járó munka – tervek szerint – összesen tíz napig tart.

A munkára a tér felújításához kapcsolódóan van szükség – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Első lépésként felmarják a régi, elhasznált útburkolatot a József körúton, majd ütemezetten, először kiépítik a vízelvezető sávot, ezt követően új kopóréteget kap az útszakasz. Várhatóan augusztus közepén festik fel a friss burkolati jeleket, ezután megszűnik a forgalomkorlátozással járó munka, az útszakasz ismételten zavartalanul járható lesz.

Ezzel egyidejűleg augusztus 6-án a Rákóczi út gyalogátkelőhellyel érintett járdaszigetén is apróbb munkát végeznek, amely az érintett szakaszon a belső sávok 2-3 órára történő lezárásával jár.

A József körúti aszfaltozást azért időzítették az iskolaszünet idejére, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az autók közlekedését. Bár a kivitelező mindig lezárja az aktuálisan munkával érintett területeket, azonban legalább egy forgalmi sáv folyamatosan használható lesz napközben és éjszaka is.