Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BKV buszvezetőit egyre több és egyre súlyosabb atrocitás éri, ezért a szakszervezet levélben kéri Pintér Sándor belügyminisztert, megfelelő intézkedéssel, ha kell, akár törvénymódosítási javaslattal gondoskodjon a járművezetők védelméről – írta közleményben az EKSZ, miután a napokban egy társaság megvert egy buszsofőrt a végállomáson, mert korábban érvényes jegy bemutatására szólított fel egy nőt.

Az EKSZ a közfeladatot ellátó sofőrök nevében elvárja az illetékesektől, hogy komoly szankciókkal állítsák meg az egyre veszélyesebb folyamatot, még mielőtt tragédia történne – reagált Naszályi Gábor a Szentlélek téren történt támadásra, amelynek során egy buszvezetőt a Szentlélek téri végállomáson megvertek. Mindezt azért, mert nem engedett jegy nélkül és nyitott üdítővel felszállni egy babakocsis nőt.

A szakszervezet elnöke szerint a járvány kezdete óta egyre feszültebbek az utasok, s az első ajtós ellenőrzés visszaállítása óta robbanásszerűen elszaporodtak az atrocitások. Az emberek egy része a járvány ideje alatt elszokott az utazási szabályok betartásától – például ez érvényes jegy bemutatásától – és sokan zokon veszik, ha erre most figyelmeztetik őket a járművezetők.

Legtöbbször a sofőr a célpontja a felbőszült, kötözködő utasoknak, akik esetenként mindent elkövetnek, hogy belekössenek, provokálják. Minden vélt sérelemért is a sofőrt hibáztatják, ám a bliccelés a rendszeres és legjellemzőbb forrása a konfliktusoknak.