Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eMAG Black Friday 2022-ben november 18-án reggel hét óra után hét perccel vette kezdetét, amelyen az eMAG 420 ezer saját forgalmazású, és a Marketplace kereskedőpartnerek több mint egymillió akciós terméke érhető el. Idén a fekete pénteki ajánlatok között több százezer termék adatlapján látható “Az év legjobb ára” jelölés - ezeket nem csupán az elmúlt 30 napot tekintve, hanem 2022. január 1. óta a Black Friday alkalmából lehet a legalacsonyabb áron megvenni az emag.hu oldalon.

Már a reggel hét óra körüli indulás előtt több tízezer látogató várta az idei Black Friday startját, az első órában a látogatók közül közel háromezren voltak új ügyfelek. A kiemelkedő érdeklődés alátámasztja az eMAG alaptézisét, amely szerint valós kedvezményeket kínáló Black Fridayt csak évente egyetlen napon lehet megtartani.

Közel 85 ezer fekete pénteki rendelést adtak fel az ügyfelek az első órában több mint 2,2 milliárd forint értékben. A kezdés órájában egy ügyfél átlagosan 2,8 darab terméket vásárolt, az átlagos kosárértéke pedig több mint bruttó 74 ezer forint volt.

Reggel 8 óráig a Nógrád megyében élő ügyfelek körében volt a legmagasabb az egy főre eső átlagos fekete pénteki költés, közel 87 ezer forint. Második helyen a tavalyi első helyezett Győr-Moson-Sopron megye áll, ahol a Black Friday rendelési átlag 86 500 forint volt, míg a harmadik helyre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jutott közel 81 ezer forintos átlagos kosárértékkel.

Az első óra sztárjai (eladott tételek)
Baba-mama termékek és játékok10 343
Laptopok és IT termékek8443
Szépségápolási készülékek és termékek6630
Televíziók és szórakoztató elektronikai termékek6031
Háztartási eszközök és tisztítószerek4307
Háztartási kisgépek4157
Okostelefonok és okosórák3300
Barkács és lakberendezési termékek1889
Hűtőszekrények és mosógépek1717
Divattermékek351
Forrás: eMAG

“Az idei Black Friday szervezésekor kifejezett törekvésünk volt a termékkínálat jelentős növelése, hogy alkalmazkodjunk az árérzékenyebbé vált vásárlók igényeihez. A 2022-es kínálatot úgy alakítottuk ki, hogy akár egy online nagybevásárlást is összerakhassanak az akciós árakat vadászó ügyfelek az eMAG-nál, miközben nagy kedvezménnyel, kiemelt választékból szerezhetik be régóta kinézett műszakicikkeiket is” - kommentálta az első óra eredményeit Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatótanácsának elnöke.

Uniós árazás

Tavalyhoz hasonlóan az eMAG november 18-i Black Friday-en az európai uniós előírásoknak megfelelően egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltünteti a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti - szintén az uniós direktíva alapján.

Az első óra statisztikái alapján a Black Fridayre érkező látogatók döntő többsége mobil eszközről böngészte az ajánlatokat, a kártyás fizetések aránya pedig a tavalyinál magasabb, csaknem 41 százalék volt. Azokban a településekben, ahol az országszerte 650 helyszínt lefedő easybox csomagautomata-hálózat már elérhető, a rendelések 68 százalékát kértek ebben való átvétellel reggel 8-ig.