Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jogszabályváltozás - amelyet 111 igen, 17 nem szavazattal és 26 tartózkodás mellett hagyott jóvá a parlament - szerint a pénzügyi blokkolás miatt az illegális szerencsejáték-szervező bankszámlájára nem érkezik majd meg az átutalt összeg, az a játékosnál marad.

A módosítás érinti a játékosok személyi azonosítására vonatkozó szabályokat is. Az engedéllyel rendelkező online kaszinóknál és távszerencsejáték-szervezőknél személyi okmányok másolatával is igazolhatják magukat a játékosok, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala rendszerén keresztül pedig az útlevél és a jogosítvány is alkalmas lesz az azonosításra.

Az állam szigorúbban léphet fel azokkal a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmusellenes hatóságok számára elérhetetlenek.

Emelkednek a bírságok is: a reklámblokkolás bírságmaximuma 1 millió forintról 10 millió forintra, az internetes blokkolás végrehajtását megtagadó elektronikus hírközlési szolgáltató bírságtétele 100-500 ezer forintról 1-5 millió forintra nő.

Az előterjesztő nemzetgazdasági tárca hétfői közleményében jelezte, 10-20 milliárd forint közötti adóbevétel-kiesést okoznak az illegális online szerencsejáték-szervezők azzal, hogy a Magyarországról származó tiszta játékbevétel után nem fizetnek adót az államkasszába. Az idén január 1-jétől működő hazai játékosvédelmi rendszerben nem vesznek részt, a magyar játékosok játékszenvedélyének kezelési költségeihez nem járulnak hozzá, valamint a hazai szerencsejáték és pénzmosás-ellenes hatóságok számára is elérhetetlenek. A szigorítást indokolva hozzátették, jelenleg több mint 350 oldallal szemben van érvényben jogerős blokkoló határozat, a meglévő szabályok azonban nem biztosítják kellőképpen a költségvetés és a játékosok védelmét.