Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közöl az első a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő infrastruktúra-fejlesztésekről szól, nem említve nevén a majdani BMW-gyárat. A fejlesztések közé tartozik az M35-ös autópálya csomópontjának Debrecen-Józsa térségében - 2021. február 28. napjáig történő - megépítése.

A 33-as számú út egy szakaszát 2x2 sávossá kell bővíteni ugyan eddig az időpontig. Az ipartelep köré 2x1 sávos utat kell építeni jövő év szeptember végéig. A kormány felhívta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy készítsen előterjesztést a közútfejlesztések megvalósításához szükséges intézkedésekről.

Megépül - mégpedig 2021 utolsó napjáig - a debreceni közforgalmú logisztikai és konténerterminál. Ehhez villamosítják az oda vezető vasutat és bekötik azt a záhonyi fővonalba. A gazdasági övezetet el kell látni a következő infrastruktúrával: villamos energia, gáz, víz és csatorna, valamit távközlés.

Mindezek költségéről - ami állami támogatást jelent - az innovációért és technológiáért felelős miniszternek, valamit a pénzügyminiszternek kell előterjesztést készítenie október 15-ig. Ezt követően a kormány együttműködési megállapodást köt Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával, amelyet az innovációért és technológiáért felelős miniszter ír majd alá.

A másik kormányhatározat Palkovics László innovációért és technológiáért felelős minisztert - 2018. szeptember 1. napjától 2020. augusztus 31. napjáig - a debreceni autóipari központ, illetve környezete gazdasági, oktatási és kulturális fenntartható fejlődéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki.